Sobota, 3 června, 2023
aktualne

7 tipů pro naprosto nejlepší italskou pizzu

Výroba pizzy je umění. Zde je sedm tipů, jak zdokonalit toto už tak dokonalé a neodolatelné italské jídlo, proslavené po celém světě.

  1. Nebuďte líní a vypracujte těsto

I když je snadné přinéstnasbírat těsto na pizzu z obchodu, potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí, abyste ho vyrobili od začátku: mouka, instantní sušené droždí, cukr, sůl, voda a olivový olej. Budete také chtít trochu krupicové mouky nebo kukuřičné mouky na posypání. A JE TO! S domácím těstem se mnohem snáze pracuje a navíc to stojí za tu námahu navíc.

  1. Pořádně předehřejte troubu

Pokud chcete pizzu jako z italské pizzerie, je nejlepší ji péct na předehřátém a těžkém povrchu. K tomu je k dispozici mnoho možností: pevný plech na pečení, kámen na pizzu, litinová pánev obrácená dnem vzhůru atd. Použijte vše, co máte k dispozici! Před pečením pizzy se ale ujistěte, že jste povrch předehřívali v horké troubě alespoň půl hodiny. Pece na pizzu v restauraci mohou být velmi horké.

  1. Těsto nechejte pořádně vykynout

Ať už máte v plánu udělat pizzu okamžitě nebo si těsto uložit na později, musí kynout při pokojové teplotě. Těsto dejte stranou a přikryjte. Asi po 45 minutách uvidíte, že se zdvojnásobila – dokonce ztrojnásobila jeho velikost.

Tip: Chcete ochutnat tuto tradiční italskou pizzu ihned, bez práce a připravenou rozeným Italem z těch nejlepších surovin? Využijte možnosti rozvozu pizzy Brno a rozvozu těstovin Brno Caruso.

  1. Nikdy nepoužívejte váleček!

Když přijde čas na natahování těsta, vše, co potřebujete, jsou vaše ruce a gravitace. Vyjměte pizzu z nádoby a jemně ji poklepejte na okraje. Poté držte pizzu ve vzduchu, pomalu ji otáčejte a nechte gravitaci pracovat za vás.

  1. Mouka bude vaším nejlepším pomocníkem

Když jsem poprvé zkusil udělat pizzu od nuly, měl jsem velké problémy přenést pizzu do pece. Těsto bylo lepivé a úplně se přilepilo na desku. K vyřešení tohoto problému existuje jednoduchý trik: Nejprve na těsto nasypte mouku. Jakmile je těsto na pizzu natažené, položte ho na pomoučněnou podložku a přidejte ingredience.

  1. Méně omáčky je někdy více

Omáčky na pizzu dávejte střídmě, zvláště rajčatovou omáčku. Příliš mnoho omáčky vaše těsto na pizzu se rozmočí a bude těžké ho přenést do trouby. Vyvarujte se umisťování omáčky (nebo jakékoli polevy) přímo na okraje vaší kůrky.

  1. Nešetřete na kvalitě surovin!

Skvělá pizza je vyrobena ze skvělých surovin. Například olivový olej, který používáte k přípravě těsta na pizzu, nemusí být nic zvláštního, ale měli byste si vybrat dobrý olivový olej na konečné zakapání, protože zvýrazní celkovou chuť. Vyberte si vysoce kvalitní sýry, zralou zeleninu z farmářských trhů a čerstvé bylinky. Je zřejmé, že nemusíte utrácet jmění za tunu luxusních ingrediencí – stačí se spokojit s několika kvalitními surovinami, i když je to jen čerstvá mozzarella, bazalka a kvalitní rajčata.

pr článek

Další články autora