Pátek, 20 září, 2024
aktualne

Milujete kávu? I její přípravu? Tak takový kávovar musíte mít

Máte ráda kávu? Odpověď bude zřejmě ano, vždyť jak jinak by se stala nejoblíbenějším nápojem na světě. Jak jste však na tom s její přípravou? Záleží vám na tom, abyste s přípravou lahodné kávy měla co nejméně starostí nebo stejně jako její chuť si vychutnáváte i samotný proces přípravy?

Výběr správného kávovaru závisí také na tom, kolik času chcete její přípravě věnovat

Odpověď na otázku ohledně přípravy kávy je velmi důležitá, hlavně pokud se chystáte kupovat si nový kávovar. V případě, že vám u kávy jde čistě jen o pití a vychutnávání si různých chutí výběrových káv nebo jste zkrátka žena, která naplno využívá každou minutu dne a nechce mít s ničím víc „starostí“ než je potřeba, jsou pro vás ideální automatické kávovary.

S automatickým kávovarem si můžete jednoduchým stisknutím tlačítka připravit kávu na řadu způsobů v závislosti na možnostech daného kávovaru. Pokud to kávovar umožňuje, výjimkou nejsou ani mléčné kávy.

Pokud je však káva vaše vášeň a nejenže ji ráda pijete, ale ráda si vychutnáváte celý proces od mletí kávy v ručních mlýncích na kávu, přes její samotnou přípravu až po pití do posledního douška, potřebujete kávovar, který vás do přípravy kávy „zapojí“. Budete se tak cítit jako profesionální baristka v luxusní kavárně.

Povyšte přípravu kávy na umění

V případě, že poslední odstavec sedí na vás, zajímat vás budou hlavně špičkové pákové kávovary. Ty určené pro domácí použití jsou prakticky zmenšenými verzemi profesionálních přístrojů, které naleznete v kavárnách.

Vybírejte si je ovšem opravdu jen tehdy, když nemáte problém strávit při přípravě kávy o něco více času. A i když byste na trhu měla najít i pákové kávovary se zabudovaným mlýnkem, může se stát, že si mlýnek budete muset dokoupit samostatně

Samozřejmě v případě, že si chcete připravovat kávu z čerstvě pomletých kávových zrn. Alternativou jsou takzvané PODy, což jsou papírové „podušky“, ve kterých je naporcováno přibližně 7g mleté ​​kávy, což je předurčuje k rychlejší přípravě lahodného espressa.


Redakce radí: Ke kávě, či čaji je dobré svým hostům nabídnout něco sladkého, co může být lepšího než spojení křehkého těsta, jablek a skořice ? Co takhle vyzkoušet recept na jablečný koláč, který pohladí ?


pr článek

Další články autora